Pigg

Red ut på Franz idag, han var superpigg och lyssnade dåligt tillenbörjan. Han galopperade på stället, slog med huvudet och ville inte skritta en sekund. Efter vi vart ute i ca 30min gick jag och Franz själva ut på åker och busade. Han drog en hel del bockserier och sparkade bakut. När vi busat klart, jobbade vi lite. Några galoppombyten och några volter sen så travade och skrittade jag av honom.
cool häst

Dagens praktik

Red förs Mini, ett maxat D-ponny sto. Hon är rätt kort i kroppen så det kändes som jag var jättestor på henne, men de va jag tydligen inte. Jobbade henne i alla gångarter i en hög och kort form. Hon var envis och ville helst av allt bara springa fort och busa. Men när hon väl fattade att det var jag som bestämde så gick hon fint!
Red även min handledares tävlings häst, Kaziren. Sjukt stor och tossig på marken, helt ärligt så va jag lite skakis innan jag hoppade upp. När jag väl var uppe så gick det jättebra. Jobbade henne i låg och lång form och hög och kort form. För det mesta höll jag henne utåtställd, då hon var klockren när hon var innåtställd. Gjorde mycket sidvärts och öppnor/slutor. Gjorde även galoppombyten, sjukt fin häst! Tror jag aldrig ridit en sån bra häst förut. På slutet kunde jag sitta med lösa tyglar och ändå gick hon i form :)
Fina Kaziren i sitt lortiga täcke

Godmorgon!

Torsdag morgon!
Om 45min går bussen så jag borde sätta fart. Vi får hoppas Terese (min handledare samt tränare) kommer idag, hon var ju med om en olycka igår stackarn...

Dagens praktik

Red en skogsmulle först, ut i skogen och ha kul.
Sen red jag Bunni (hon stavades visst så, och inte bonnie). Samma sak som hände igår vi uppsitningen hände. Hon vart rädd för gummisnodden, men idag stog hon rakt upp på bakbenen. Jag var påväg av rakt in i ett hinder, men jag klarade mig. Min första tanke var att vi skulle tippa, men vi klara oss. Jag jobbade henne mycket i skritt även idag, hon var sjukt fin och lyhörd. Flyttade henne för skänkeln och ställde inåt samt utåt på volten. Formen var fin och rund så Terese frågade om jag ville prova och ta av snodden. Självklart provade jag det, inga problem med att den var borta hon var lite mer envis bara. Hon har många dåliga ovanor, hon vill stanna när hon bajsar och om man kortar tyglarna ökar hon takten, håller på att vänjer av henne de. Jobbade henne i trav i båda varven också, vilken "aha" känlsa jag fick när hon började höja upp ryggen och jag kunde jobba henne steg för steg :D
Om hon menade de så älskar jag henne.
Sötaste bäbisarna :)

Mår inge bra

Kom hem nyss, mår inge bra så vi hörs när jag mår bättre...

Godnatt

Märken på näsan och huvudet värker. Gjorde inte ont när jag var i stallet men nu gör det ont hela tiden. Ska sova och hoppas det är bättre imorgon.

Dagens praktik

Lång dag även idag 08.00-20.15.
Red Bonnie (hon som jag longerade igår). Terese sa innan jag satt upp:
- Hon är inte riden på länge så jag håller i henne omedans du hoppar upp.
Jag satte mig mjukt och försiktigt i sadeln, Bonnie blir rädd för gummisnodden hon hade på sig, ställer sig på bakbenen och släger med huvudet sammtidigt. Resultatet för det är att näsan blöder. Jag red vidare utan att hoppa av. Hon var påväg upp fler gånger men jag tog tag i situationen och hon höl sig på marken. Jobbade henne i skritt ett bra tag ( ca 25min) hon var mycket mjuk och ställbar, dock lite vinglig så det gällde att man ramade henne ordentligt. Jobbade i trav i korta perioder, hon var riktigt fin men ville dra iväg i mellanåt, vilket hon inte fick. Allt flöt på när hon fattade att de va jag som bestämde.
Bonnie har inte stått i Bäckan så länge och har därför inte blivit riden där. När hon kom var hon smällfet, hyperpigg och ouppfostrad. Sen hade hon inte blivit riden hos förra ägaren av personliga skäl.
Jag och Emma (en som också har praktik i Bäckan denhär veckan) Tog in två unghästar och sadlade och tränasade dom. Vi gick ut i ridhuset och gick med sadel och träns öcer vattenmattor och bommar. Dom skötte sig bra!
Nu syns det inte så tydligt men när denhär unghästen föddes var den fux, jätteröd. Nu är den påväg att bli vit, hela rumpa är vit och resten av kroppen är påväg att bli vit. Otroligt så dom kan byta färg!

Älskar killen mest i hela världen!♥

Godmorgon!

Tisdagmorgon och jag känner inte att jag vill gå och lägga mig igen. Min praktikplats är bäst! Jag vill bara åka upp dit nu, men jag får vänta ett litet tag till ;(
Nu är det dags för mig att göra mig klar så jag inte missar bussen ;)
Gulligaste föle som kom i somras står också där, det är också där Franz står :)

Dagens praktik

Okej under denna vecka har jag praktik så jag ska försköka skriva lite varje dag om vilka hästar jag ridit/tagit hand om.
Idag så longerade jag en häst som heter Bonnie. Bonnie är en fet ponny, och hon var ännu tjockare när hon kom. Hon började med att vara seg och hon brydde sig inte det minsta om vad jag sa åt henne. Jag tog fram longerings spöt och la det brevid mig på backen, och vips vart hon som en annan häst. Hon vart mer lyhörd och jobbade riktigt bra. I ökade traven så lyfte hon ryggen riktigt ordentligt och jobbade hur fint som helst. I galoppen jobbade hon också riktigt bra med ryggen, men hon hade svår i den "normala" traven och skritten. Jag jobbade mycket med att göra volten större och mindre för att få henne att jobba i den "normala" traven och i skritten. Tillslut så jobbade hon med ryggen och bakbenen i ALLA gångarter och farter, då lät jag henne vara.
Jag borstade och fixade även lite med två stycken tvååringar.
en av tvååringarna jag borstade lite på idag :)

Dagens ridpass

Red markarbete för Terese.
Franz var oerhört lat i början så Terese sa åt mig att göra "ponnysparkar" på honom varenda gång han saktade av utan att jag sakt något. Hennes tips fungerade utmärkt! Vi red mycket på volt och jobbade med att får rumpan innåt/utåt. Ibörjan gav jag honom inte den hjälp han behövde, men när jag gjorde rätt så gjorde han rätt. På slutet av voltövningarna kom faktiskt ryggen. Vi gjorde även några skänkelvikningar vilket gick sjukt bra.
Både trav och galoppbommarna gick bra.
Träningen summeras som superbra. Franz skötte sig och det gjorde faktiskt jag också. För att slippa köra "ponnysparkar" hela tiden så ska jag börja använda sporrar på honom. Så någon gång under denhär veckan ska jag iväg till abuiose och köpa sporrar :)

Dåligt av mig

Prao i stallet idag sen träning. Jag har inte gjort något tidinställt :( men vi hörs ikväll!

dagens ridpass

Red barbacka på Franz i ridhuset. Red bara igenom honom, han vart sjukt fin, kan inte säga så mycket mer...

Gårdagens ridpass

Red som sagt ett dressyrpass på Franz.
Han började med att dumma sig redan påvägen in från hagen, och på gången så hade han sönder en ring som grimskaften på stallgången. Han fortsatte dumma sig i början av ridpasset, slängde med huvudet och höll på. Jag satt på honom en gummisnodd redan innan så jag fick åtminstonde inte hans huvud i mitt huvud. Tur att de va en dressyrryttare inne i ridhuset, så jag fick en hel del tips och det funkade skitbra.
Sjukt nöjd med ridpasset



Hörs imöru

nu åker jag till kompis, vi höres imöru!

Jobbat färdigt

Kom precis in efter att ha jobbat.
Idag står mycket på schemat, ska blandannat ta hand om två hästar. Ska rida ett ordentligt dressyrpass och gå ut på en promenad med den andra hästen. Vilka hästar kan de vara?
Mocka och fixa allt i stallet för två hästar.
Prata nyss med Ida så jag ska på två-tre tävlingar på två helger. Läs mer om tävlingarna hon ska till på hennes blogg

Älskade

Franz är den privathäst jag lärt mig mest på igenom mina år som "privatryttare". Varje gång jag rider honom lär jag mig något nytt, men just nu går de sakta.
Franz och jag har fastnat i utvecklinen, ibland känns det som vi backar
Jag har börjat tappa min ridning. Jag har börjat få en helt del ovanor. Jag drar över högerhanden över den vänster handen i högervarvet eftersom han är extremt mjuk och jag vet inte hur jag ska hantera det. Pga min knän kan jag nästan inte rida på ena sittbenet. Mina hälar åker lätt upp. Dessa grejer har aldrig hänt förut, och jag har ingen aning om hur jag ska få bort de. Inget utav detta är Franz fel, utan de är jag som har fått ovanor, dock börjar mina händer och hälar sluta vara överallt och spöka.
Franz har börjat tappa muskler, och tappa frammåtbjudningen. Just nu kan vi inte ut och bygga muskler och busa upp frammåtbjudningen som han hade. Underlaget ute är oftast uselt. Åkern är de skare på och upp mot berget är det på tok för mjukt och om jag ska över riksvägen lär jag ha någon att rida med, vilket inte alltid finns.
Nu ska jag bättra mig och göra mitt bästa, när snön försvinner rider vi ut och busar för frammåtbjudningen och klättrar mm för muskler!

Akta er, snart är vi på topp och ingen kan stoppa oss!
Utan dig är jag ingen, vi klarar dehär, vi litar på varandra, vi ger inte upp

godmorgon

Nu är jag på betydligt bättre humör, de flesta läxorna är gjorda. Men nu måste jag börja dra mig mot skolan, årets första cykeltur!

Pluggggg

Åkte hem till Marielle efter skolan för att plugga.
Just nu är det sjukt mycke i skolan:
En stor biologi uppgift tills imorgon, ca 10 frågor kvar bara. ( 38frågor + 4uppgifter från början)
Engelska glosor
So mängd so frågor
Låter inte så jobbigt kanske, men att gå från 07.50 till 15.30 och sedan hem och plugga allt detta är inte roligt. Nu önska jag att jag hade ett snällt syskon som satt brevid mig och sa svaren på alla frågor.
Bara att sätta fart.

ibland vill jag bara lägga mig och sova igen...

...så sjukt j´vla trött,vill lägga mig och sova igen. Men inte idag, idag är det skola från 07.50 till 15.30

Dagens ridpass

Red Ida´s Goldie.
Goldie var överpigg+vårkänslor, galen blandning. Vi värmde upp hästarna ute på skogsbilsvägen, men där va de inget vidare bra underlag. Goldie bockade så jag höll på att falla i backen, utan att överdriva kändes det som jag var 20meter uppe i luften.
Efter skogsturen red vi till ridbanan och jobbade hästarna lite där. Underlaget var inte det bästa där heller, men vart ska man ta vägen då? Goldie började med att hänga sig i hacket och försökte få mig att bära henne, men efter jag sagt åt henne så skärpte hon sig och jobbade på fint. Jobbade henne på volter och flyttade henne för skänkeln, gjorde en galoppfattning i båda varven bara för att känna om hon funkade där också, och det gjorde hon.
På hemvägen var hon lugn och lunkade på, lite trött kanske? haha

För världen är du någon men för någon är du hela världen


Hagar

Är hos Ida nu, åkte hit vid 9.
Vi kom precis hem från Ida´s stall. Vi har fixat hagar, vilket jag var bäst på :)
Så nu får vi hoppas att dom står kvar.
Nu är maten klar och vi ska äta, sen ska vi ta en tur på pållarna.

Rädsla/dumheter

Om ni rider förbi något och hästen blir rädd (alt dummar sig) för det, hur gör ni då?

Om jag sitter på hästen så brukar jag oftast rida förbi och låtsas som ingenting eller låta hästen gå fram och lukta på det läskiga - beroende på vad det är för häst och beroende på vad hästen är rädd för.
Går jag med hästen så går jag oftast inte framför och bara "drar och sliter" utan går framför och försöker få det att följa med. Följer den inte med backar jag tillbaka till hästen går före igen smackar lite osv. Funkar inte det så gör jag det som funkar bäst, beroende på vart jag är, om jag har hästen i grimma och grimmskaft eller träns. Jag försöker ända tills hästen gör som jag vill, jag har otroligt kort tålamod och jag ger absplut inte upp i första taget.
Fina bäbisarna :)

Saknar fina hundarna, läser dikten om och om igen

Det finns en bro som förenar Himmel och Jord.

Den kallas för Regnbågsbron, tack vare dess många färger.

Vid denna sida av Regnbågsbron, finns ett land med ängar, kullar och dalgångar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat djur dör, kommer djuret till denna plats.
Det finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De som har blivit skadade görs hela igen.
De leker hela dagen med varandra.
Men, det är en sak som saknas. De är inte tillsammans med den speciella personen som älskade dem på jorden.

Så, varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och tittar upp.
Nosen rycker till, öronen reses, ögonen stirrar, och denna rusar så plötsligt från gruppen.
Du har blivit upptäckt.
Och när du och din speciella vän möts, kramar ni om varandra lyckliga att återförenas, för att aldrig mer skiljas åt.
Ditt ansikte kysses igen och igen och igen;
din hand smeker åter det älskade huvudet,
och du tittar åter igen in i ögonen på ditt tillitsfulla djur,
som så länge varit borta från ditt liv men aldrig frånvarande i ditt hjärta.

Sedan går ni tillsammans över Regnbågsbron, för att aldrig mer skiljas åt...

Dagens ridpass

Chilton var pigg hade mycket vårkänslor, rolig blandning!
Han var pigg och lite "borta" i början. Jag började jobba honom låg och lång, men han ville inte. Då satte jag igång med sidvärtsrörelser och många halter = lyhörd. Han lyssnade fint på mig, då kunde jag börja jobba honom låg och lång. Han var superfin och lyssnade så otroligt bra på mig. Plockade upp honom och jobbade honom hög och kort några steg för att sedan jobba honom låg och lång igen, sådan känsla har jag inte haft många gånger under ett ridpass. Jobbade honom både skritt trav och galopp, dock var han väldigt busig och testade mig en del i galoppen. I slutet var han fin i alla gångarter och jobbade på som en gud!
Ida har gjort ett fint jobb med Chilton, sån otroligt fin häst är vad han är!

Dags att göra sig klar!

Mamma kommer om ca en timme och då skjutsar hon mig till Ida´s stall.
Först ska jag och Ida fixa stallet, sen drar jag ut på en ridtur med Chilton, och om jag hinner tar jag även ut Goldie. Ida är sjuk så självklart ställer jag upp och hjälper till!
Fina pållar har hon iallafall :)

Hur lyckas man?

I stallet har vi "påsar" som vi har vatten i och kör ut till hästarna i hagarna.
I söndags så ställde jag ner ett skottkärra uppnade en "sluss" ( mellan hagarna har vi "slussar" ifall någon häst tar sig ut, stallet ligger mellan en riksväg och en järnväg) och när jag tog upp skottkärran igen så välte den. Vi var 3 st som skulle försöka få i påsen i skottkärran igen, påsen fastnade på undersidan av kärran och gick sönder. Haha resten kan ni nog räkna ut själva, men kan säga en sak, vi var sjukt blöta.
Igår så gick jag in i en skottkärra med en påse i (full med vatten) självklart välte den och jag hade såklart glömt att stänga "locket". Vattnet rann skitfort och jag hade panik, tillslut fick jag på locket och stark som jag är lyfte jag SJÄLV upp påsen igen :) Mitt finger gillar inte skottkärran eftersom de fastnade i ett skottkärreben och fick ett sår :(
Dehär är iallafall en "vattenpåse" ;)
bilden är lånad från google

Dagens ridpass

Idag stog markarbete för Terese på schemat.
Franz var lagom pigg och mycket possitiv. Han traskade på ordentligt och man kan börja känna ryggen någon gång ibland nu :D 3 bommar på båda långsidorna. Först skulle vi skritta över dom sen trava. När hästarna var ordentligt uppvärmda la vi in avsaktningar och volter mellan varje bom, för att få dom lyhörda. Vi avslutade med galopp över bommarna, skulle ha 6galoppsprång och Franz har rättså kort galopp så fick gasa ordentligt för att klara de 6 galoppsprången.
Nu ska jag fixa lite sen sova, jag somnar med dom fina orden Terese sa efter träningen:
Du rider honom så jäkla bra, du får honom spikrak och din sits är superfin!

Min lille prins <3

Hööks

Alla dissar hööks hela tiden, vilket jag också gjort, men jag har ändrat uppfattning.
Hööks har allt du och din häst behöver, dom har bra priser och dom har dessutom nästan alltid erbjudanden. Med erbjudanden menar jag bland annat dessa:
  • Fraktfritt
  • 50% 30%
  • Olika sätt, just nu är det Grimma-grimmskaft-täcke- lindor
De är bara några saker de brukar ha.
Jag kanske ska förklara mig varför jag dissade hööks? Såhär var det:
Jag och pappa åkte till valbo för att gå på hööks och IKEA. Jag skulle främst ha ett par ridstövlar men inga passade jag vart irriterad och "hatade" hööks. haha moget  ;)

Detta är min åsikt !

godmorgon

Ledig idag - en dag i stallet :)
Åker strax iväg till stallet, rider markarbete för Terese ikväll, så jag fixar väll stallet och sen hjälper jag väl Terese :)
Blomman som jag fick i födelsedags present, han börjar bli lite trött ;)

minibildbomb

Fina killen!

Gårdagens andra ridpass

Red faktiskt en till häst igår Pendefig. Red ut barbacka och bara tog det lugnt. Han var trög för skänkeln men efter en kort galopp var han som en kanon! Superpigg och galen. Aldrig sett han så förut när jag ridit honom. Han var själklart kontrolerbar men ändå. Han är en brukshäst men han är inriden också. Terese har sålt honom till skåne så han får bli en skååååning :)

Dagens ridpass

Min Prinz skötte sig utmärkt. Red ut i skogen och syster var med och fotade och hon fick även hoppa upp och prova lite. Ställde åt både höger och vänster inför morgondagens träning, han var superfin i båda sidor. Kanske var det träningen igår som fick honom så mjuk? ;) Gjorde även lite sidvärtsrörelser, där var han lite trög men när de väl satt var han så sjukt fin!
Bild på söten från idag :)

stallet igen :)

Snart kommer mamma och hämtar mig sen skjutsar hon mig och syster till stallet :) Kameran hänger med så vi får hoppas på ett gäng bilder :D

Dagens ridpass

Äntligen hemma igen.
Red som sagt dressyr för Helene. Franz var jätte mjuk och fin i vänster medans han var sjukt stel i höger. Jabbade på volter och ställde igenom ordentligt. Dock var han riktigt trög, helknasigt. När han väl gick fram och koncentrerade sig ordentligt så gick han helt okej. Jag är ingen dressyrmänniska och vet inte riktigt om jag ska säga att det gick bra eller dåligt, men antar att de gick bra för att vara första dressyrträningen :)
Kommentaren: Du rider honom superbra! kommer jag ha kvar i hjärnan ända tills jag somnar och förhoppningsvis lägre!

Jag lever

Har precis jobbat klart. OM 40 min ska jag stå ute vid vägen PANIK!

Jobba

Åker och jobbar nu slutar runt 10 hem, äta, byta om och gå ut till vägen sen kommer Maria och hämtar mig :)
Dressyrträning idag ju, sjukt nervös.
Var på grymt dåligt humör igår, valde därför att inte blogga.

Hemma!

Jag och Mia åkte till kupolen när jag slutat, köpte bara en tröja.
Nu sitter jag med nya stövlarna på i hopp om att kunna ha dom på träningen imorgon :D

Ni har väll inte missat...

...att det är fraktfritt på Hööks?

Döm inte någon efter rykten - det säger mer om dig än om den...

I hästvärlden går det rykten både hit och dit. Jag tror aldrig att vi kommer bli av med alla dessa rykten.
- H*n drar hästarna i munnen.
- H*n har en dålig häst.
Dessa är två påståenden man hör riktigt ofta. Man ska inte tro på saker förens man sett det själv!
Man kan inte säga att någon häst är dålig förens man själv ridit den. Den kanske är svår riden och inte lätt att få i form, eller lätt att få över hindren.
Så alla, ta inte åt er av alla rykten som går - dom flesta är lögner.

Morgon trött

Sjukt trött är vad jag är. Har sovit påtok för lite inatt, vaknat varannan timme osv. Trodde väckarklockan skämta med mig, shitt va trött jag är.
Ska snart till skolan, sen ska jag nog vara med nån eller nått liknande ;)

Galoppombyten

Vissa hästar har problem med galoppombyte och vissa har superlätt för det.
När man börjar med galoppombyten så har man oftast ett hinder mitt på "snettigenom linjen" och sen leder man lite mer till den galoppen man vill ha. Sen övergår man till bara en bom istället för hindret och tillslut går det utan bom.
Vissa hästar byter bara man flytar skänkeln en millimeter och andra måste man va jätte tydliga med.
Några hästar hoppar och far som bara den och andra gör bara en mjuk och fin bytning.
Zorrino är den typen som blir hyperladdad och skuttar som en kanin i ombyterna ;)

Bilden jag lovade

Nu kommer bilder på mina stövlar ;)
Självklart är det en dragkedja på baksidan ;)

Nya stövlar

Var nyss förbi på abuiose och köpte ett par nya stövlar, helt vanliga blanka ;) Sitrena men ändå snygga. Dock sjukt obekväma, ska försöka hinna med att ta kort på dom så ni får se, nu återgår jag till mitt eviga pluggande.

Romme

Idag ska jag åka i romme med skolan, sjukt kul :D Jag gör en skojjis och åker skidor iställetför bräda ? :O Haha roligt, men sant. 2år sen jag åkte skidor sist ;)

Duktiga

Var och kollade på mitt lag när dom spela träningsmatch mot Islingby. Därav den dåliga uppdateringen.
Detta gjorde mig ännu mer sugen på att spela, är så sjukt sugen på att spela osv. Dom vann iallafall med 11-0 mina duktiga flickor ♥
Nu återgår jag till att göra mina "knäövningar" och hoppas på att det blir bättre snart så jag kan spela!

Frammåtbjudning

Hur viktigt är det med frammåtbjudning egentligen?

Frammåtbjudningen är enligt mig mycket viktigt, det är ju roligare att rida en pigg och glad häst än en trög?
Hur får man fram frammåtbjudningen? Mitt tips är att ha kul och ut och busa på åkrar och i skogen, eller annat som hästen tycker är kul. Busa fram den pigga delen i hästen.

I sommras när jag började rida Franz, var han helt allvarligt den fulaste och den dåligaste häst jag någonsin ridit. Han var trög och var omusklad, men ändå fanns nått där, jag visste att han hade talang.
I sommras försökte jag bara lära känna honom, men insåg sen att vi hade en massa jobb framför oss.

I vinter har vi vart mycket på åkern och busat, han har fått galopperat hur fort han vill och han har busat (självklart är det JAG som har bestämmt). Vi har sammarbetat och han har byggt muskler oerhört snabbt.

Nu är han oftast superpigg och han har mycket muskler.

Så ut och busa med era hästar!


Mina fina fotbollsflickor

Mina knän sviker mig, är "fotbollskariären" över? Jag vill komma tillbaka till fotbollen, jag vill kunna springa ordentligt, men allt går inte. Jag vill tillbaka till mina fina fotbollsflickor, dom är bäst och jäg älskar dom. Dom tror nog jag inte tränar för jag inte orkar, men jag kämpar för att komma tillbaka, jag vill tillbaka. Jag tränar mina knän på kvällarna framför datorn, för att stärka dom. Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, och ni vet att jag kämpar VARJE dag för att komma tillbaka.
När sommaren kommer, måste jag vara tillbaka.

Allt kostar pengar

Ridning kostar mycket mer än det gjorde fö ca 20år sen. Allt blir bara dyrare och dyrare, utrustningen, tävlingarna, maten till hästen och en "ordentlig" häst kostar mer. Ju mer pengar man har, desto bättre är man? Detta är helt sjukt.
På en månad:
Stallhyra
Skoning
Foder
Hö/hösilage
Vaccination
Träning
Tävling
Vetrinärkostnader
(givetvis gös inte alla dessa grejer alla månader)
Allt detta gjordes förr också, men då kostade inte allt lika mycket. Förr vart man bra om man kämpade för det och om man var bra på riktigt, nu är man bra om man har mycket pengar.
Vart är vi påväg?



Pigg som en häst

Haha, sjukt pigg är vad jag är. Hur gick detta till? :D
Idag ska jag iallafall till skolan, och sen hem och ta ut alice och plugga. Kommer slänga in nått blogginlägg också.
Inget stall idag, måste bverkligen ta tag i skolan nu. Jag bloggar mer än vad jag borde göra, läxorna skjuts undan och görs sista dagen. Särpning !

Dagens ridpass

Red som sagt markarbete på Franz. Tyckte det kändes slött och som att han inte orkade att gå fram riktigt. Dock sa Terese att han var jätte fin och att min sits, min blick och min baland var jätte bra, jag tar åt mig, men jag måste lite på mig själv också.
Vi red på en volt i förvänd galopp, i ena varvet funkade det inte alls medans det funkade skitbra i andra. Han kunde tillochmed gå inåtställd i förvänd galopp, vilket inte funkat förut. Men det lossnar mer och mer för lilla pojken. Skänkelvikningarna funkade i samma varv som förvända galoppen medans i andra varvet funkade det inte alls.
Han snubblade inte över en enda bom idag, fina killen har börjat ha koll på sina ben. Galoppbommarna funkade i båda varven. Han va rak och i balans över och mellan alla galoppbommar.
Mitt knä har jag haft ont i till och från hela dagen, var det som gjorde så han inte tog förvända galoppen och så han inte kunde skänkelvikningen. Jag kommer inte åt han med det benet, känns som jag tryckr skit mycket men nej.. nån som vill ha mitt knä kanske?
Bland dom första gångerna jag red honom, inte samma häst (finaste outfiten)

Veckans planering

Måndag: Markarbete med Franz, hjälpa Terese med stallet.

Tisdag: Ta hand om Alice och plugga

Onsdag: Rida? Plugga

Torsdag: Friluftsdag ed skolan och plugga

Fredag: Chilla med någon kompis

Lördag: Dressyrträning med Franz

Söndag: ?


godmorgon

Nu åker jag och hjälper Terese med stallet, vid 17.00 är det träning, hörs senare!

Dagens ridpass

Fick till en barbacka tur på Franz. Han var mjuk i båda varven och sjukt mjuk i munnen. Vart inget hårdpass utan böjde mest igenom honom och försökte få honom lyssna. Märktes dock att han var nyrakad, han slog bakut och höll på - knäpp häst. Dock så var han väldigt fin passet igenom. Skulle lätt kunna ridit en timme till, men tog det lugnt eftersom han gick hårt igår och imorgon är det markarbetes träning, så jag ville ju inte låta honom stå heller.
Söten älskar kameran :')

Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma, två stall är fixade och två hästar är ridna. Har även hunnit med att fota Julia och Zorrino. Just nu skulle jag vilja äta och sen gå och lägga mig, men någon viss Linn har läxor som hon måsta ta tag i.
Dagens ridpass kommer om ett tag, förhoppningsvis kommer ett inlägg med ett gäng bilder på Julia och Zorrino också ;)

Dagens ridpass

Red Ida´s ponny Goldie. Hon var super trevlig idag, jobbade med baken och halsen kom i vissa stunder där fram. På vägen gjorde jag mycket sidvärtsrörelser, och helt otroligt så duktig hon var. I traven var hon som en klocka gjorde exakt som jag sa och jag kunde sakta av utan bråk. I galoppen däremot så va vi lite oense hon ville springa som tusan men nej de fick hon inte för mig. Då tog hon fram sin stoiga sida och vart sur, haha söt ponny :)
Sista galoppen var riktigt fin.

Blev kvar

Jag blev kvar hos Ida inatt. Trevligt :)
Dagen är sågott som färdigplanerad, bir förmodligen två ridpass idag. Först någon av Ida´s och sen Franz.
Franz tänker jag bara ta de riktigt lugnt med. Barbacka antligen i ridhuset eller ute i skogen, det får vädret bestämma, förmodligen blir det uteritt om det inte regnar.
Funderar på att vara riktigt snäll mot min moster och fixa åt henne, vi får väl se om jag orkar.
Ikväll ska jag nog ta det lugnt. Kanske tar en tur till moster och fikar, hon fyller år nästa vecka men då är hon inte hemma.
Självklart kommer jag uppdatera så mycket jag bara hinner ;)
Söt nallebjörn :)

Dagens ridpass

Red Ida´s häst Chilton. Han var pigg men han lyssnade bra. Vi red i många backar så både vi och hästarna fick jobba ordeltligt. Vi galopperade upp för mycket backar Chilton var pigg och lite busig, men inte så han stack helt okontrolerat. Han jobbade på bra och var i vissa stunder riktigt fin.


Han har byggt enormt med muskler sen jag red honom sist, men inte konstigt så som Ida jobbar och sliter.

Våren är påväg!

Solen skiner och det är 7 grader ute! Snön försvinner sakta med säkert, hellre de än all slask på en gång.
Snart åker jag till Ida, vi ska ta en tur på pollarna och ha trevligt! Sen ska jag även berätta min idé ;)
Om det blir av så får ni höra det inom kort. Vi hörs ikväll!


Fin cambild som jag tog för en minut sen :D


Fixar

Håller på och sätter ihop en liten video, om den blir bra får ni se den.. Får se när den blir klar :)

Idag vill jag hitta på något roligt, men som vad? Jag kanske åker en stund till Ida och umgås med henne :D
Ikväll ska jag nog vara med Amanda, om det funkar för henne att komma hem. Blir inge Franz idag heller, har vart sjukt dålig på att åka till honom dom sista veckorna :( Får försöka börja planera mer, annars hinner jag inte med skolan.


Var och fotade i bäckan i tisdags iallafall, här är en bild på Julia och Zorrino :)

Ny hårfärg

Syster färgade håret på mig i veckan, hade brunt med ljusa slingor + en enorm utväxt. Denhär gången fick det bli mellanbrunt :)


Fin tjej ;)

Mästerkocken!

Lagar mat, hemmagjord kebab :D


Mycket

Mycke med skolan nu, prov och läxor så det bara skriker om det. Skärpning i bloggningen Linn!
Har tänkt rätt mycket, ska prata med Ida Hjelm om en sak sedan, hoppas hon gillar idén iallafall. Sen får vi ju se hur det blir. Ska tänka igenom allt igen, sen pratar jag med henne.
När sommaren kommer, då funkar allt.

dåligt

Ruskigt dåligt av mig, men alla har vi dåliga dagar...

Hinner inte blogga nu heller - massor av plugg, vi får helt enkelt höras imorgon

Kupolen

Snart tar jag och Amanda bussen till kupolen, blir inge stall idag. Måste ha lite nya kläder, får hoppas på att mamma hämtar mig så vi kan åka och titta på nya ridbyxor. Ett par av mina vart somsagt väldigt fina efter springturen efter Chilton.


Godmorgon!

Godmorgon alla fina bloggläsare :)

Idag ör jag på jättebra humör, vi får väll se hur länge det håller i sig. Kort skoldag idag-skööönt. Jag är sjukt skoltrött och jag vill ha sommarlov.


Utanför hästämnet

Nu har min syster färgat håret på mig, vi får hoppas att det blir bra annars skyller vi på henne ;) Men Just nu ser det ut att bli toppenbra.

Imorgon börjar jag 9.50 och slutar ca 12.00 - en glad Linn som får sluta tidigare. Vi får se om jag och syster åker till stallet :)

Dagens ridpass

Red Ida´s ponny Goldie. Hon var på tårna i början, inte så konstigt eftersom det blåste som bara den. Hon lyssande faktiskt bättre på mig idag än sist, då prövade hon mig väldigt mycket. Idag lyssnade hon när jag sa åt henne och var riktigt trevlig. Hon flyttade sig bra för skänkeln, och var riktigt fin. Vi körde lite intervaller i traven, Goldie var jätte taggad och ville springa iväg, haha busponny :)


Söta Goldie :)

Tidigt

Sista lektionen var inställd idag-vi slutade 12:40 :D Har varit och hämtat Alice och ätit, men nu är jag som fastklistrad framför datorn. Tänkte fixa iordning tidinställda tills imorgon och tills ikväll. Ikväll måste jag nämligen plugga, sjukt mycket i skolan + att jag ska till Ida och rida :D


Ida´s fina Goldie :')

brottom

har super brottom, måste åka snart och jag ör inte klar.. Vi hörs när jag kommer hem!

Dagens ridpass

Äntligen hemma och har ätit !

Franz var lagom pigg och mycket lyhörd, perfekt. Jag däremot var inte alls med och klantade mig bara. När jag skärpt till mig och vågade galopper i lite högre fart över bommarna lyfte han ryggen, och börjde atomatiskt på halsen - härligaste känslan i världen. Jag har som ovana att bromsa in honom över galopp-bommarna då han alltid snubblade på dom förut och jag han inte med, men när jag väl vågar galoppera över bommarna sköter han sig utmärkt. Allt flöt på när jag skärpt mig och han var superfin. 

Hans sår från igår, berättade jag om de? han klev sig iallafall på ett av frambenen och det blödde som bara den (ser oftast värre ut än vad det är) men det såg jättefint ut och han ömmade inget idag heller.

Fina killen <3

Så du har förändrats från när denhär bilden togs.

Träning och fotografering

Tidinställt.


Nu har jag tränat klart och förhoppningsvis så är stallet färdigfixat. Ida och Goldie ska nämligen träna i gruppen efter mig så jag har tänkt att fota dom lite.

om jag nu kan träna imorgon.


Fina Goldie :)

Nya ridbyxor

Jag är i stort behov av nya ridbyxor, ett par av mina ridbyxor gick sönder när jag var ute och sprang i skogen efter Chilton. Jag var redan innan dom gick sönder i behov av nya ridbyxor. Nu är det verkligen kris. Mina andra par ridbyxor är hos mamma och dom är tok smutsiga. Alltså får jag träna i trasiga ridbyxor ikväll - inte okej.
Usch, funderar på att sy ihop dom lite provisoriskt med nål och tråd haha.


Två fina hål i byxorna...

Skolan

Jag tog mig upp! Idag börjar skolan efter lovet - ingen glad Linn. Men ikväll är det träning iallafal :)
Har fixat ett par tidinställda som kommer upp under dagen/kvällen så ni får lite att läsa :)

Helt slut

Sjukt trött efter allt, mina knän är döda(iallafall ett knä). Springturen efter Chilton var nog inte det bästa för mina knän, men vad gör man, vill ju inte se honom bli överkörd av ett tåg och jag ville ju få tag på honom. Igår när jag jobba och fick lov att stå i många timmar va inte heller susen för mina knän. Tur att det blev barbacka idag annars hade jag nog inte kunnat gått imorgon. Juste har slutat hos sjukgymnasten. Så måste hitta på nått, blir förmodligen att gå till doktorn, hoppas på att jag slipper operation, då får jag ju inte rida på hela sommaren...


Fina killen, tur att vi fick tag på dig :)


Dagens ridpass

Red ut barbacka på Franz, han skötte sig utmärkt och brydde sig inte det minsta om att vi var själva. Ställde åt både höger och vänster och han var jätte fin. Vi galopperade upp för berget, skitmysigt, vädret var underbart och med en underbar häst kan de ju inte bli bättre. Vi drog på lite i galoppen ett tag, och gud så kul han tyckte det var ! Han slog en serie med bocksprång med öronen rakt fram. Underbara buspojken <3

Om du bara viste hur mycket du betyder <3

Foto: Matilda Forsstedt

Stallet

sticker iväg till stallet en stund nu, hoppas pöjken sköter sig :)

älskade och saknade

Saknar mina hundar, tänker på att jag aldrig mer kommer träffa dom. Just nu önskar jag att denna dikt är sann. Älskar er <3

Det finns en bro som förenar Himmel och Jord.

Den kallas för Regnbågsbron, tack vare dess många färger.

Vid denna sida av Regnbågsbron, finns ett land med ängar, kullar och dalgångar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat djur dör, kommer djuret till denna plats.
Det finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De som har blivit skadade görs hela igen.
De leker hela dagen med varandra.
Men, det är en sak som saknas. De är inte tillsammans med den speciella personen som älskade dem på jorden.

Så, varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och tittar upp.
Nosen rycker till, öronen reses, ögonen stirrar, och denna rusar så plötsligt från gruppen.
Du har blivit upptäckt.
Och när du och din speciella vän möts, kramar ni om varandra lyckliga att återförenas, för att aldrig mer skiljas åt.
Ditt ansikte kysses igen och igen och igen;
din hand smeker åter det älskade huvudet,
och du tittar åter igen in i ögonen på ditt tillitsfulla djur,
som så länge varit borta från ditt liv men aldrig frånvarande i ditt hjärta.

Sedan går ni tillsammans över Regnbågsbron, för att aldrig mer skiljas åt...

Nya schabrak

Jag fick två schabrak av Ida när jag var hos henne. Blingade även min hjälm lite ;)

Schabraken





Det "blingade" på hjälmen ;)

Skulle självklart tagit bilden med hjälmen utan blixt, men glömde slå av den och när jag kom in orkade jag inte gå ut till garaget igen.

Tidigt

Gick upp minst lika tidigt som igår, men idag ska jag inte släppa ut hästar, jag ska jobba. Känner mig grymt opepp och helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig i min säng och sova ett par timmar till, men icke. Resten av dagen ska jag ta de lugnt, kanske lägger mig och sover en stund när jag kommer hem om jag fortfarande är trött..


Hö vs hösilage

Franz äter hö, men han kan äta hösilage också spelar inte så stor roll för honom. Han hade ju  hösilagebal i hagen när det var som kallast. Det händer ibland att han får hösilage istället för hö.

Jag har hört av två stycken nu att hösilage inte är bra för hästarna. Ingen aning om det stämmer eller inte, men om det nu är så, så gillar jag ju hö mer. Jag gillar hö mer annars också för den delen, gillar det helt enkelt bättre än hösilage :) Men är hösilage skadligt för hästarna har jag absolut inget emot det ;)


Rent och fint täcke, några av Terese hästar äter hösilage. (hästen står INTE själv i hagen, den andra står brevid)

Häst på rymmen

Sov över hos Ida. När vi tagit ut hästarna, när vi ätit själva och när vi fixat stallet skulle vi ta in hästarna för en ridtur, dock blev det inte riktigt som vi tänkt oss..

Vi fick inte tag på Chilton i hagen (vårkänslor), så vi tog in Goldie så han blev själv för då kanske vi skulle få tag på honom. Det sluta med att han sprängde staketet, jag fick springa efter och Ida in i stallet och kasta in Goldie i en box.
Jag sprang efter Chilton genom hela skogen, han stod på järnvägen när tåget va påväg, jag jagade över honom så han inte skulle på påkörd. Det slutade lyckligt med att Ida kom med bil och fick tag på honom.
När vi kom tillbaka till stallet var det bara att laga hagen och sen ut med hästarna. Jag har då iallafall fått dagens motion..


Tur att han är söt iallafall

Dagens ridpass

Red Idas ponny Goldie. Vi red i skogen, riktigt mysigt. Hon vart stark och drog ner huvudet någon gång, men det var nog bara för att hon var busig, inte för att hon ville ha av mig. Vi fick även till några bilder senare på kvällen :)


Goldie :D


Första äventyret

Är sjukt glad just nu, inte vet jag varför. Jag ska till Ida snart, mitt och objektivets första äventyr ;)
Vi får hoppas på riktigt fina bilder, och varför skulle det inte bli det i dehär vädret ? :D

Hemma!

Höök´s söög, hittade endast ett par ridstrumpor.
Vi gick in på IKEA ist, där hittade jag däremot ett databord och en stol, fint!


Skit praktiskt, och snyggt! (snyggare i verkligheten)

Ändrade planer

Jag och pappa åker en snabbis till Valbo och går på HÖÖK´s och kanske hinner vi in på IKEA också, det visar sig :) Vi hörs när jag kommer hem :D

hata blogg.se

har inte gått att logga in på blogg.se sen jag vakna, alltid är det nå fel på blogg.se.

Superfint väder ute, funderar på att gå ut en sväng med kameran, skulle nog bli väldigt fina bilder. Sen var det ju det där med att orka.. Blir så himla slö på loven.. Nej byta om och gå ut, så får de bli :)

Louise och Obbia <3

blogg.se försämrar kvaliten på bilderna också -.-'

Smart !

Jag hade visst ett ställe i datorn som man kunde sätta in minneskortet i SMART!





Tamron

Var iväg och tränade knät iallafall, vilket resulterade en obeskrivlig smärta i knät


När jag tränat klart kom pappa och hämtade mig och vi åkte och köpte ett objektiv :D Det fick bli ett tamron 70-300 med macro. Jag har tagit ett gäng med bilder, tänkte visa er men jag har slarvat med överföringssladden, vi får se om jag lyckas hitta den :)


Inspänningstyglar

Alla har olika åsikter om inspäningstyglar, det här är MIN åsikt.

Jag använder gummisnodd på Franz för han blir lugnare och lyssnar bättre, dock använder jag inte de varje ridpass. Jag låter honom aldrig "hänga" i gummisnodden utan den är ospännd. Han blir mycket lugnare och stressar inte upp sig när han har den på sig. Vissa ridpass är jag glad att den finns där och vissa ridpass kunde jag lika gjärna varit utan den, och funkat lika bra ändå, det beror på hur hans humnör är.

Jag tycker att man ska ha inspänningstygel om hästen funkar bäst så, man ska inte ha den för sin egen skull.
Jag har inget emot det :)

Godmorgon ?

Linn har än en gång sovit bort hela dagen..
Fick ett sms vid 13.00 som gjorde att jag vaknade, tur de. Annars hade jag ju aldrig vaknat.

Idag ska jag ta det lugnt, borde gå till sjukgymnasten med knät, men jag vet inte.. Tycker inte de blir bättre, tvärt om så känns det som de blir sämmre kanske inte blir fotboll iår? :(


Ska inte till stallet idag :(

RSS 2.0