Sry, får se hur de blir

just nu vill jag lägga ner bloggen, vi får se, BLOGGPAUS

Dressyrpass och sova hos Louise

Nu åker jag till Franz, bloggen har legat på noll och kommer fortsätta göra det tills imorgonkväll. Franz ska få sig ett dressyrpass och sen sover jag hos Louise :) Vi hörs!

Tävling hela dagen

Har vart i Falun och kollat på hopptävling hela dagen. Tog självklart med kameran. När A red fram C så tog jag fram kameran och försökte fota. Men det gick inte att ta kort, jag vart skitsur och la ner kameran. Vad var felet, jag hade glömt simkortet. Så inga bilder.
Hästar och ryttare från Bäckan skötte sig yppeligt. Bara en avsittning som var ryttarens fel!

Vårkänslor

Var en som provred Pendefig idag. Han säljs som skogsmulle så därför skulle hon rida ut på honom. Eftersom det var första gången så skulle dom ha en lugn häst med sig, Franz brukar ju va lugn därför följde vi med.
Franz var frammåt för skänkeln, men gud så vårkänslor han har. Han var rädd för allt, när vi mötte människor hoppade han tillochmed. Han hoppade och töntade sig för allt och ingenting, även att han sett det sjukt många gånger förut. Då var han inte lika fråmmåt för skänkeln, hur mycket jag än bad honom att gå frammåt så vägrade han. Jag fick bli riktigt sur på honom och vara snabb på att beröma. Sjukt pinsamt vare när han töntade sig sådär, han skulle ju vara lugn. På hemvägen skötte han sig bättre, då va inget läsigt. Min tokpöjk <3
Taggad Franz

Lång dag

När alla hästar var ute och hade fått mat fixade jag allt inne hos Franz. Sen duschade jag Gunde, gick finfint. Tog inn en häst och borsta lite på. Sen åkte jag med Sofia och Mati på hoppträning, coolingen Eleonore fick köra. Det gick fint här får ni bilder!


Söt Mati!

Utsläpp

Godmorgon allesammans.
Åker strax till stallet och ger hästarna mat och släpper ut dom. Sen fixar jag stallet och åker hem. Vid halv 4 ska jag vara i stallet igen för att några ska komma och kolla på en häst och han är skogsmulle så vi ska ut i skogen. Eftersom Franz brukar vara snäll i skogen så ska jag följa med så inget tok händer.
Jag kommer alltså hem om några timmar igen, om mina planer håller. Tar med kameraladdaren eftersom kameran är urladdad. Medans jag och S tar ut hästarna får den ligga på laddning. Sen rider Sofia och jag fotar henne. Om hon nu vill det, men det tro jag ;)

Världens finaste

Från botten till toppen!
Bild från i sommras
Bild från i helgen
Han har fått en hel del mer muskler och är mer framåt och vill arbeta, fina killen<3

Tema dag

Tema dag i skolan idag, sen får vi LOV. Sjukt skönt med lov.
Ledsen för kort inlägg men dags för mig att göra mig klar

Saknar plutten

Ska jag erkänna så var det enbart mitt fel i måndags, tänkt på ridpasset ända sen dess.
Saknar pluttisen sjukt mycket, vill rida ett dressyrpass och känna att vi faktiskt kan. Vi är inte så dåliga som alla tror. Vi är, sakta men säkert påväg till toppen. Vilken disseplin, det återstå att se.
Det känns som att jag börja gå mer åt dressyrhållet. Konstigt jag har alltid varit en hoppryttare. Jag ser mer fram emot ett ordentligt dressyrpass än ett ordentligt hoppass. Det blir ju mest dressyr samt bommar när man rider en häst som inte är helt färdigutbildad. Jag har hoppat Franz ordentligt bara några gånger. När jag började rida honom började jag om med honom och utbildade honom efter mina erfarenheter och han visade mig sina. Jag har lärt mig så sjukt mycket under dehär tiden med Franz. Han har lärt sig mycket han med. Jag skulle inte kunna tänka mig att leva utan honom, att inte kunna få pussa på hans fina mule och att inte få träffa honom...
Världens góaste

Ny ryktlåda?

Någon i stallet hade sönder Franz ryktlåda, utan att säga något dessutom, irreterande.
Jag funderar därför på att köpa en ny åt plutten. Han trasiga nuvarande är blå så en blå blir det inte. Har kollat på olika sidor och har nu hittat en jag är sugen på
330 kr, ingen förmögenhet iallafall som ryktlådor kan kosta.

Godmorgon!

Godmorgon, jag är på jätte bra humör och det värkar dessutom bli en underbar dag!
Snart åker jag till "profilstallet" och rider lektion. Är riktigt hoppsugen så vi får hoppas på att det blir hoppning :D Blir inge Franz idag heller,tror inte mina knän pallar med mer än en häst idag.

Ändrade planer

Var med kompisar efter skolan, Alice var självklart med.
Efter jag lämnat Alice så åkte vi lite och hamnade på P. Vi snackade massa och hade roligt. Inget hästrelaterat.
Inget stall idag och inte imorgon heller vad jag vet. Nu måste jag fixa, sen sova tidigt idag.

Skolan

Sitter i skolan just nu, hann inte blogga imorse.

Slutar om en timme, och då ska jag hem till Alice och ta ut henne. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Måste plugga och sen ska även plugga en hel del. Kanske jag går ut och fotar en stund med Alice.


Älskade plutten, önska vi kunde göra om dagens ridpass.

Inget att berätta

Idag var jag och Franz helt oense om precis allt. Egentligen har jag inget kul att berätta, men bara för att det kan gå dåligt för alla så skriver jag en liten bit iallafall.
Travbommarna kunde jag koregera hur många steg vi skulle ha emellan, men inte utan problem. Han var som en surig liten ponny och sprang med benen huller om buller, dock fick jag tag på honom och han började jobba.
Galoppbommarna däremot. Han stretade, var stenhård i munnen. Det resulterade att jag vart hård i handen. Han tröck ut mot sarjen hur mycket jag än tröck och la på spöt på bogen så lyssnade han inte. Sista varvet i galoppen gick helt okej, men inte bra.
När jag tänker efter så gick det inte så dåligt ändå, stundvis var han fin. Jag vart irriterad när han inte gjorde som jag sa och då blir det bara värre. Jag måste ta det lugnt och vara tydligare med hjälperna.

Livet är gött

Sitter på bussen påväg till stallet nu.
Det är fint väder, solen lyser. Alla blir så glada när det är bra väder. Idag ska jag dricka bättre än v ad jag gjorde igår. Ibland blir jag jätte sjuk, tur att jag inte blev det denhär gången. Huvudvärken har släppt nästan helt nu. Ska ta en värktablett till, sen kör vi ett hårt tränings pass. Nej nu är jag snart framme och ska gå av.

Bättre

Idag mår jag bättre, jag mår inte bra men tillrekligt bra för att kunna gå till skolan.
Ikväll är det träning, åker direkt från skolan till stallet. Vi får hoppas på att Franz är precis lika fin idag som han var igår, då blir jag glad.

Solsting

Mitt huvud dunkar och mina knän värker, dags att sova?
Pendefig och Lady var duktiga idag, hoppade även upp på Terese ena tävligshäst. Feen Gold heter den, sjukt stor runt 1,75- 1,80. Men det gick bra skrittade den bara då den har vart med om en olycka men är under igångsättning.
Min dag har varit jättebra.
Nu ska ta en alvedon och sen sova. Jag har drukigt på tok för lite. När jag åkte från stallet typ halv nio var det 17 grader ute!!!

Härlig känsla

Äntligen hemma efter en heldag i stallet.
Red Franz i padocken, la på han snodden för att vi skulle få känna att det gick bra. Han böjde fint på nacken och bakdelen var under honom. När jag värmt upp tog jag av snodden för att se om han fortfarande var lika mjuk och följsam. Han var helt underbar, jag kunde flyta och ställa honom EXAKT hur jag ville. Jag jobbade mycket i den höga och korta formen, men ibland även i den låga och långa. Flyttade honom även mycket för skänkeln, och jäklar va ryggen kom. I galoppen var han mer än underbar, han satte sig under sig och jobbade på ordentligt. På slutet var han så genomriden att jag kunde göra galoppombyten utan bom (!!!!!) Helt sjukt så fin han var. Terese hade stått och kollat en stund och hon sa också att han var sjukt fin.
Bild får i fredags. Tänk att det kan vara sån skilnad från dag till dag.

Godis eller inte godis?

Många älskar att ge sina hästar godis, även jag, men är det så bra egentligen?
Förut strechade jag alltid Franz hals/nacke ute på gången som belöning fick han alltid godis. Nu strechar jag hals och nacke i boxen/ridhus/padock. Man ser allför ofta hästar som nafsas, ibland tillochmed bits. Oftast har detta problemet frammkommit genom att hästen fått godis på gången. I alla fall är det inte så men OFTAST är det så. Franz har den ovanan nu, och det är riktigt jobbig att få bort. Varje gång han nafsar petar jag till honom på mulen, och då ger han sig för en stund. Men det kommer tillbaka, hel omöjligt ju. Men nu, när jag gjort det i några veckor så gör han det inte alls lika ofta på mig. Andra gör han det fortfarande på, men det är bara att träna.
Fina killen

Godmorgon!

Äntligen kommer min dator och blogg.se  överens.
Idag ska jag till bäckan, finns mycket jag ska göra idag. Terese´s fot är ju skadad så jag och Louise tänkte vara lite snäll mot henne idag. Ponnysarna gick hårda pass igår så dom måste röra på sig.
Detta är vad jag ska göra:
- Fixa stallet åt Franz (Louise hjälper till)
- Rida ett lätt dressyrpass på Franz (Louise rider Flicka)
- Skritta ut på Lady (Louise följer med på Bresco/Mini)
- Rida ut på Pendefig (Louise följer med på Timmy)
- Gå ut och gå med Bunni? (Louise går ut med Bresco/Mini)
Så ser min stalldag ut, tänkte även ta med mig lite mat så jag orkar. Mitt knä är helt bra idag, och vi får hoppas att det håller hela dagen. Börjar med att rida Franz och sen Lady för det är viktigast.
Världens finaste Franz :')

Datorn krånglar

återkommer såfort allt ordnat sig, förhoppningsvis redan ikväll.

Klart för idag!

Inte alls nöjd med nya designen, får börja på en ny.
Helt värdelös på att designa bloggar, headern är inte att prata om. Menmen övning ger resultat så jag får börja pilla på en ny design så fort jag får tid över. Denna design är alltså bara tillfällig!

Design

Håller på och pillar en ny design därav den dåliga uppdateringen.

För hårt med två pass?

Mina knän värker, kanske är det för jag red två pass igår?
Idag blir en lugn dag, ska absolut inte rida. Jag ska bara ta det lugnt, ut och sola i det fina vädret?
Rump musklerna börjar komma :D

Islandsritt

Det finns några isladshästar installade på lösdriften i Bäckan så idag behövde dom hjälp att rida en själklart ställer jag upp.
Jag red islänningen Nös, hon var pigg men jätte mysig. Jag älskar att tölta, skithärlig känsla. Vi galopperade upp för en lång backe med massa åkrar omkring sig, sommar känslor! Vi hoppade även en liten bana i skogen, shit va Nös tyckte det var kul. Galoppen var sjuk, jävlar vilken kraft. Nej en riktig mysritt :)

inte våran dag

Franz var riktigt dum idag, han kan bättre det vet jag.
Han började med att ha huvudet högt upp och slänga med det. Jag försökte att bara köra på och skita i han, jag provade med att vara sur jag provade vara ännu mer tydlig än var jag var, men inget funkade. Fick tipset att bara låta han stå still hålla i tyglarna och när han tod ner huvudet skulle jag ge efter och gå frammåt. Jag provade med detta ett antal gånger. Vissa gånger stod jag i minuter innan han sökte sig neråt, ibland gjorde han det på nån sekund. I galoppen var han mer än dryg, han gjorde allt för att jävlas. Han gick i korsgalopp, han galopperade med frambenen och travade med bakbenen, han vägrade fatta och ja, jag tror ni fattar. Jag fick jobba ordentligt för att få honom att lyssna på mig och konsentrera sig på mig. Sidvärts visste han inte vad det var och göra halt fanns inte heller i hans hjärna. Jag fick allvarligt talat ta tag i honom ordentligt vissa gånger, vilket jag HATAR att göra. När han inte fattade galoppen la jag försiktigt spöt på rumpan, han for i vädret bakut bockningsserier och försökte ställa sig på bakbenen, och då petade jag knappt på honom.
På slutet fick jag han ganska så avslappnad, han gick i låg och lång form i alla gångarter. Jag vågade inte börja försöka få honom att gå i hög och kort form när han precis lugnat sig, så jag lät honom vara och skrittade av honom ordentligt. Han var riktigt svettig efteråt. Det kan ju inte alltid gå bra?
Här kommer en bild från dagens ridpass, finns en film också men det är inget jag tänker visa.
Han är fin min lilla prins, han kan när han vill.

Hööks

Jag stor gillar hööks, jag vet att jag sagt det förut men shit.
- Dom har alltid erbjudanden.
- Det går fort när man beställer.
- Fina grejer.
- Ofta bra kvalitet.
Vad mer vill man ha? Nej en stor guldstjärna till hööks :) Och deras erbjudanden just nu är:

Godmorgon

Godmorgon alla mina fina bloggläsare :)
Ni är lite dåliga på att komentera för tillfället? Aja jag får väl blogga så mycket jag kan så ni får mer att läsa, då kanske komentarerna kommer?
Idag ska jag iallafall rida lillplutten Franz. Tror det blir ett dressyrpass på utebanan, underbart väder! Drar nog på honom gummisnodden så jag slipper ha hans huvud i mitt huvud, och han koncentrerar sig bäst när han har den. Men jag har faktiskt börja van av han vid snodden vid mina dressyrpass. Endast för att han ska kunna gå lugnt och fint även utan den. Ibland börjar jag ha den och sedan tar bort den efter en stund och ibland har jag den inte alls, men sen använder jag den någon gång ibland. Om Terese är i stallet och om jag har tid så ska jag nog försöka mig upp på surtanten Bunni också. Har ju inte ridit henne på två veckor :( Nä jag ska nog rida henne också, vi får hoppas att någon annan har ridit henne så att jag slipper en överpigg surtant.
Kanske är i sugna på ett gäng failbilder? ;)

Bloggtorka

Jag har en ordentlig bloggtorka, snälla hjälp mig!
Har ni något önskeinlägg?
- Hur min ridkarriär startade?
- Vem är Bunni egentligen?
- Franz personligheter?
- Hur kom det sig att jag hamnade i Bäckan?
Kom med förslag, inget förslag är dåligt.

IDA 18ÅR

Grattis världens bästa Ida på 18års dagen!♥

Rättviks gymnasium

Rättvik är då inget för mig.
Jag var med Marielle och kollade på hennes lektion idag. Hoppades på att hon skulle få rida hästen hon ska köpa. Bara för att jag var med så fick hon inte han. Men det såg riktigt trevligt ut när hon red ponnyn som hon hade.
Jag är förövring superförkyld och aldrig går det över. Får skylla mig själv, borde egentligen vara hemma och sova.
Bunni har jag fortfarande inte ridit, jag är helt förvirrad. Snart sätts 8:ans slutbetyg och jag är mer förvirrad. Hundarna är inte att tala om, saknar dom så obeskrivligt mycket... händer fortfarande att jag ropar på dom eller går runt i huset och letar efter dom. Men efter 8år med hund och helt plötsligt är båda borta så är det nog inte så konstigt?
Pluttarna, den stora var min, min alledes egna fina älsklig. Den lilla var familjens lilla gosegris.
För er som inte visste de så dog den lilla i november i en tragisk olycka. Min dog av sjukdom i februari.

Ensam eller kompis?

I hagen tycker jag att hästen ska ha en kompis, dom är flockdjur och vill vara med varandra.

Enligt mig ska INGEN häst behöva stå själv i hagen, men ibland funkar ju det ju inte att ha hästarna i samma hage. Hur gör man om det inte funkar? I bäckan, där Franz står, finns det många hästar. De tre lösdrifterna funkar utmärkt tillsammans, och har nästan alltid gjort. Däremot dom andra hagarna har vi haft en hel del problem med. Franz den skiten har lekt med sin hagkompis och gått lite över gränsen. Han har tryckt den mot staketet så den kom imellan hagarna. Då är det bara för Franz att springa, sen fortsätter det så och tillslut är alla hagar trasiga. Han kan alltså inte stå med någon. På betet går det ju bra för då äter han hela tiden, men annars är det omöjligt. Vissa hästar funkar och vissa inte. Men han har kompisar brevid sig och det trivs han med.

Man måste hitta en lösning som är bäst för just DEN hästen, även om JAG tycker hästarna ska ha sällskap.


Elevens val

Idag har jag elevens val. Vi ska till rättviks gymnasiet och kolla med profilen. Ser inte alls fram emot det faktikt men men ibland lär man göra tråkiga saker. Sitter fortfarande och tänker på den bra träningen vi fick rill igår, min lilla prins håller på att bli stor!

Älskade häst

Franz gick som en klocka idag, älskade prinsen♥
Han var världens mjukaste i munnen lyssnade för skänklarna och gick hur fint som helst. Fick fina ord som jag kommer somna med ikväll:
- Din sits, vad har hänt med den? jätte fin! Vilken förendring. - Terese, tränaren.
- Franz gick som en klocka idag, tack vare dig - EwaLena, stallkompis
- Vm nästa? - Filippa, stallkompis
En liiiiten filmsnutt från idag :')

Ta tag i saker och ting!

Idag ska kameran med till stallet och det SKA bli bilder. Jag har nästan alltid med mig kameran men jag tar nästan aldrig några bilder? Om det är lite folk ska jag göra en videoblogg, men förmodligen så är det mycket folk. Farmor kommer snart och skjutsar mig så då har jag ju lite tid över så jag kan fota lite. Ska försöka få någon att fota träningen också, men alla är så lata.. Kanske någon kan filma? ;)

Galoppjobb

Skriver om gårdagens barbacka ridpass idag då jag inte mådde helt okej igår.
Franz var otroligt loj i början, lyssnade varken på skänklar, tyglar eller sitsen. Jag la fram en bom och tränade lite galoppombyten för att få honom lite mer vaken. Efter några galoppombyten vart han knäpp och bara sprang och sprang. Jag fick iallafall stopp på honom tillslut. Sen gjorde jag halt framförbommen vissa gånger och gjorde galoppombyten vissa, när han fattade att det var jag som bestämmde vart han så jäkla fin. Travade och skrittade av honom. Lät Bunni stå då jag var yr och hade ont i huvudet, ätit och druckit dåligt?
Leker fågel?

Trött tjej

Somnade tidigt igår, vaknade vid 2 tiden av att jag låg i soffan...
Idag ska jag rida Franz. Funderar på att inte rida Bunni idag utan att åka dit tidigt imorgon och ta med mig västen så vi kan träna lite uppsittningar. Franz ska iallafall få ta det rättså lugnt idag eftersom det är träning imorgon. Tror det blir barbacka :)

Hemma från tävling

Nu är jag hemma efter några timmar på tävlingsplatsen. Goldie och Ida skötte sig utmärkt! Läs mer på Ida´s blogg.
I går red jag ju Ida´s Chilton. Smart som jag är glömde jag sätta på honom martingalen. Det regnade, ingen martingal, det blåste och han hade vårkänslor. Ni räknar nog ut själva vilket jobb jag hade. Men på slutet var han riktigt avslappnad även om han inte gick i form osv.
Imorse ringde klockan 04.30 jag och Ida var galet trötta så vi gick inte upp förens 05.10 SKÖNT.

Godnatt

Uppdaterar mer imorgon efter tävlingen, godnatt

Skola

Är i datasalen och har So.

Ska snart gå hem och packa sen kommer farmor så åker jag till Ida. Tror jag skulle rida Chilton? aja det visar sig. Tar iallafall med mig datorn till Ida så vi får hoppas på lite uppdatering.
På söndag är det äntligen dags att rida Bunni igen, åhh vad jag saknat henne. Ska försöka ta bilder på Bunni så nu får se hur fet hon är. Men jag får bara rida henne nu över sommaren och nästa vinter, hon ska nämligen bli avelsto :(


gråmorgon

Himlen är helt grå och tråkig därför fick det bli gråmorgon istället för godmorgon ;)
Idag är det kort dag i skolan slutar runt 13. Då åker jag hem till mamma och packar, sen kommer farmor och hon skjutsar mig till Ida. Jag sover hos Ida och följer med henne på hopptävling imorgon :D
Nu måste jag gå och göra mig klar, börjar om 40min :o

Trasiga hagar

När jag kom till stallet möttes jag av en rasad hage och hästar i hagar där de inte brukar stå.
Åringarna har nämligen staket+tråd runt sin hage och idag blåste staketet ner och unghästarna som går på lösdrift fick gå in i en annan hage så länge. Eftersom det blåste så mycket gick det ju inte att laga hagen idag, så inatt får åringarna busa i ridhuset. Tack och lov har vi ju ridhus!
När stallmötet var klart och alla åringar tagits in i ridhuset frågade Julia om jag inte kunde rida hennes häst. Latmasken var trött och sjuk, så jag i mjukisbyxor och stövlar hoppar upp barbacka på en häst jag aldrig ridit förut. Han var överstressad och kollade på allt och alla, därför valde jag att hålla mig till skritt och trav. Efter mycket envishet så var han lugn och fin i slutet. Han kunde tillochmed skritta! :O
Förstår ni hur mycket det blåste? helt sjukt, nästan så man blåste iväg...


Zorrino

Stallmöte

Var ju som sagt på stallmöte, om någon liten plutt där ute undra vad som blev sagt som kommer det nu :)
  • Hänga tomma höpåsar med tomma foderhinkar på den högra kroken.
  • Mocka efter sig i ridhuset
  • Den som har kväll ska tömma kärran i ridhuset, samt släcka i ridhuset
  • Tömma hinken i fikarummet
  • Stänga alla hagar över natten, annars funkar inte strömmen till lösdriften
  • Sopa stallgången efter man gått med sin häst där/fixat sin häst
Vi städade även omklädningsrummet och dom sakerna "ingen ägde" la vi i höpåsar. Sen bestämde vi in/ut släpp över påsk osv
.
Sopa va det ja...

Storm?

Det blåser sjukt mycket, så mycket så jag knappt kunde öppna dörren?
Tänkte höra med Terese om jag kunde rida Bunni idag, men jag ångrade mig. Det blåser och då kommer det låta sjukt mycket i ridhuset och hon är ju som hon är så vi tar det en annan dag :) Men det skulle passat bra idag eftersom jag ändå ska till stallet på stallmöte, menmen.
Snart kommer pappa och hämtar mig, så åker jag och hjälper han att städa ur sitt gamla kontor sen bär det av till stallmötet :)
Höreees !
Fiiiiint ;)

Rådjur är farliga

Red ut på Franz, han var pigg piggare piggast. Red helt "kravlöst" i formen. Jobbade honom sidvärts och i mycket tempoväxligar. Han var mycket lyhörd och gjorde precis som jag sa. Plötsligt praslade det till i skogen och några rådjur syns bakom träden. Franz får fnatt hoppar och knäppar sig, försöker vända och springa hem. Jag som sitter barbacka med en balans som inte är superbra sitter på snedden, håller i mig i manen och försöker få stopp på en häst som försöker springa iväg. Jag klamrade mig upp och fick stopp på honom iallafall, tur.
Emma som jag red med, sitter på sin ponny som var lugn och skrattade åt mig, det lär sett ganska roligt ut haha. Sen var det min tur att skratta åt henne när hennes ponny vänder och försökte springa hemmåt. Vi båda fick då skratta ordentligt iallafall ;)
Foto: Matilda Forsstedt http://matlidaforsstedt.blogg.se

godmorgon

Nu ska jag åka och ha profil. Ikväll har jag insläpp i stallet ska även rida Franz idag :)

Utseende eller personlighet

När många ska köpa häst kollar som på utseendet, vilket jag anser att helt fel.
När man ska köpa häst borde man leta efter det man vill ha, man kanske vill ha en läromästare eller kanske en helt outbildad häst. Oftast som första häst köper man en läromästare, för att lära sig så mycket som möjligt och kunna så mycket som möjligt inför den eventuella nästa häst. När man haft sin första häst tycker jag man ska ha en ganska outbildad häst, ett projekt. Samma sak är med medryttarhästar och foderhästar enligt mig.
Som tex med mig först hade jag Wille som var läromästare, han lärde mig allt. Sen hade jag ena annan som jag inte lärde mig något av och nu har jag Franz som jah hjälper till att utveckla!

Sjuk

Jag har gått och blivit sjuk, men vad gör det? Åker till solan snart, hamnar så sjukt mycket efter om jag stannar hemma, jag är ju endå "bara" dunderförkyld.
Idag måste jag plugga efter skolan och sen så har jag ju Alice idag. Så idag blir det en stallfri dag, tråkigt. Ska försöka ringa Terese senare så jag vet om jag ska rida Bunni något denhär veckan.

Otroligt fin

Markarbete för Terese. Red med sporrar för först gången på honom, shit vilken skillnad. Han var pigg och lyhörd. Vi hade både bommar på böjt och rakt spår. På böjt spår så tröck han innåt så jag fick jobba mycket med innerskänkel samt ledandetygeltag på ytter. På rakt spår var han spikrak och mycket balanserad. I slutet av passet galopperade vi över öpphöjda bommar. Han var sjuktfin och han språng var superrunda och fina. Efter de tre öpphöjda bommarna på böjt spår gjorde han några ordentliga glädjeskutt, älskade häst.
Foto Matilda Forsstedt

Dinner and breakfast

Är shoppingsugen, men pengarna växer inte på träd men lite pengar kan jag nog skrapa ihop :)
Eftersom råttorna är på besök i stallet fungerar nog dinner och breakfast ganska bra, även om råttorna gnager igenom dom lätt så skyddar det ju lite iallafall
När det blåste som mest blåste de flesta höpåsarna ut i sommarhagen, givetvis orkar ingen gå ut och hämta dom förens hästarna ska åt. Det är alltså kris med höpåsar och dessa kostar bara 12kr :)

Ingen tävling

Vart ingen tävling idag... Kanske va det ganska bra? Regnet öser ner. Fast det hade ju varit sjukt roligt.
Ikväll ska jag försöka hinna göra en massa tidinställda tills imorgon då skolan börjar igen... Sen ska jag sova tidigt så jag orkar med hela veckan.
Veckans planering:
Måndag: Markarbete för Terese
Tisdag Plugga, Alice
Onsdag Bunni? Franz? Plugga
Torsdag Plugga, städa
Fredag Åker till Ida och sover hos henne
Lördag Åker med ida på tävling i Ludvika
Söndag Bunni? Franz?
Ska försöka rida en av hästarna på Onsdag, kanske hinner jag båda två. På söndagen ska jag försöka rida båda, ska höra med Terese om jag kan rida Bunni någon av dagarna och vilken som passar bäst. Måste ju ha någon som håller i när jag hoppar upp, men annars finns det ju alltid någon annan där. Som ni ser är det ganska mycke plugg inlagt i min planering, det behövs.
Sjävklart kan något ändras, men just nu ser det ut ungefär såhär :)


Nyfiken på kameran :)


Barbacka

Red ut en sväng på Ida´s ponny Goldie, kännde mig alledes för lång men en liten barbacka tur gör inget. Goldie var superpigg och ville bara springa, vi skrittade mest men travade även lite. Sen red vi till banan för att Ida skulle rida igenom  pogramet inför morgondagen. Sen red jag också pogramet bara för att visa att jag nästan lärde mig det idag. Goldie ville även här helst av allt springa fort, det gjorde att jag blev lite hård men när Ida sa att jag måste släppa efter och ta så blev det mycket bättre. Goldie var fin, det var jag som slarvade. Vi galopperade ingenting då underlaget inte var de bästa.
Vi gjorde även en Vblogg, men nej det gick inte att lägga upp den på yt. Nu ska vi sova, upp tidigt imorgon så vi hinner göra allt innan vi ska åka!

Duktiga!

Imorse gick jag och Ida upp runt sex, åt frukost och tog ut hennes hästar. Sedan fixade vi hela hennes stall innan våran skjuts kom.
T skulle nämlingen tävla dressyr idag. Hon är elva år och är så duktig, helt sjukt. Både T och hästen var nöjda när dom kom ut från ridhuset. Riktigt duktiga!
Nu ska jag och Ida ner till stallet för att rida på hennes pållar. Sover här inatt igen för imorgon bär det av  på ännu en dressyrtävling för imorgon är det Ida och Chilton som ska tävla. Jag ska med för att peppa och hjälpa till :)

Barbacka träning

Red barbacka för Emma, slalom genom konor och trava över bommar. Han skötte sig jättebra. Slutade med att göra galoppombytten, la en bom på mitten av ridbanan och böt galopp över bommen, han fattade inte riktigt i början vad han skulle göra. Men med en ordentlig utterskänkel och ett tydligt inner ledandetygeltag så fattade han sen, och jäklar vilka byten han fick till. Efter en hel del byten vart han superstark och försökte sticka i galoppen, han drog några bocksprång, Emma skrek: HÅLL I DIG LINN DU FÅR INTE RAMLA AV! hahah men jag höll mig kvar och gjorde två galoppombyten till för att få avsluta bra. Finaste plutten.

Dagens praktik

Släppte Musse och Gunde i ridhuset på morgonen, för att se om Musse verkligen var helt fräch i benet ( dom hade sprungit med han förut, men för att vara på den säkra sidan lixom). Han var helt fräch och de var även Gunde. Dom Fick springa lite i riduset, sen gick vi lite med dom så dom skulle varva ner.
Red Bunni, lät bli att sätta på henne snodden för att se om det vad den hon blev rädd för vid uppsittningen. Men det var inte snodden, även idag ställde hon sig. Hann bara sätta i foten i ens stigbygeln och börja hoppa upp så ställde hon sig. Jag hoppade av och fick hennes hov rakt på knölen på utsidan av foten, det var inte skönt om vi säger så, dessutom har hon fortfarande broddar. Resten av ridpasset gick också skit, varenda gång jag bad henne göra något eller bara helt plötsligt sparkade hon bakut, grinit sto? När hon gick snällt i trav i båda varven skrittade jag av henne och lät sedan henne vara.

IDELIUS GÄSTBLOGGAR

Hejsan alla Linn's läsare!
Nu är det Ida som skriver, jag driver alltså www.idahjelm.se en blogg om min vardag tillsammans med mina två tävlingshästar Chiltons Pride och Gold Model. Ni borde kika in... ;)
Lite om mig då: Ida Hjelm heter jag, fyller vuxen om 12 dagar och längtar som tusan. Hållt på med hästar har jag gjort i hela mitt liv och tävlar aktivt i hoppning upp till LA, men har gjort några starter i MSVB. Dressyr är inte min stora grej, men jag har tävlat i det några gånger upp till LB och ska faktiskt tävla i helgen. Jag är en riktig märkesnörd och i min och mina hästars garderob så finns det nog bara saker av märken. Har favoriter som KL, Scapa och Dyón :)
I alla fall så är Linn här hos mig nu och ska sova kvar eftersom att vi ska på tävling imorgon. Jag ska inte starta utan en elev till mig ska på sin första lokala tävling så ska med och coacha lite. Linn har med sig sin kamera så ni får säkert se bilder. Dock ska jag tävla på Söndag med min storhäst så det kan vara bra för mig att kika igenom tävlingsplatsen en dag före.
Hur känner jag Linn då?
Jo, en kompis i byn är kusin med henne och vi har umgåts sedan barnsben. Linn och jag delar ett och samma intresse, alltså hästeriet. Linn är en riktigt duktig ryttare som har gått snabbt framåt, synd bara att hon inte vill hoppa en massa och tävla..... ;) Haha, Linn har ridit mina pållar också och det har bara gått bra. Det är synd att hon ska bo så lång bort bara, hehe.
Men gud vilket rörigt inlägg, jag har inte så mycket att skriva tror jag. Men vi tänkte gå och ta in mina hästar nu och sen ska vi göra en videoblogg. Då har ni något att se fram emot, Ciao!

Sista dagen

I dag är det sista praodagen, sen är det ju första april också. Ni får akta er för allt bus! Nu lär jag åka.

RSS 2.0